Kiina slovaška tovarna prejela certifikat ISO 14001

Sobota, 16 Februar 2008

Kiina komaj eno leto in pol stara tovarna v slovaški Žilini je nedavno prejela pomembno priznanje kot okolju prijazna tovarna. Kia Motors Slovakia, ki upravlja s to tovarno, je prejela mednarodni certifikat  ISO 14001 za ravnanje z okoljem.  Ob tem slavnostnem dogodku je cerifikat v imenu organizacije Det Norske Veritas predsedniku uprave Kia Motors Slovakia  - Korejcu In-Kyu Bae-ju predal direktor Viktor Saroch, dogodka pa se je v imenu slovaške vlade udeležil okoljski minister Jaroslav Izak.

Že od prvega dne priprav na gradnjo in med samo gradnjo je bila skrb za okolje med prednostnimi nalogami. Tako so pri snovanju te tovarne, sicer prve Kiine tovarne v Evropi, upoštevani vsi najnovejši pravni in ostali akti, ki omogočajo okolju prijazno proizvodnjo.

Prvi mož tovarne In-Kyu Bae je ob tej priložnosti dejal: “Osebno sem zelo vesel, da smo imeli možnost pokazati našo predanost varovanju okolja, podelitev okoljskega certifikata ISO 14001 pa je potrditev teh naših prizadevanj.”

Številne tehnologije proizvodnje in ravnanja z odpadki, ki jih uporabljajo v tovarni v Žilini, kjer zaenkrat proizvajajo modela cee'd (vse tri različice) in športnega terenca Sportage,  sodijo med najboljše na svetovnem trgu in se ponašajo z minimalnim vplivom na okolje.

 

KMAG