Kiine novosti na avtomobilskem salonu v Parizu

Sobota, 29 September 2012

Novi kia carens, kompaktni enoprostorec in novi kia pro_cee'd sta doživela svetovno premiero na pariškem Mondial de l'Automobile 2012. Poleg njiju se prvič v Evropi predstavita tudi limuzina Optima Hybrid in prenovljeni športni terenec Kia Sorento.


Novi carens vrača Kio v enega najbolj konkurenčnih razredov na evropskem avtomobilskem trgu in je oblikovan in narejen, da zadovolji potrebe in pričakovanja sodobnih družin. Narejen je na novi platformi in nudi všečno, a praktično prostornost s slokimi in aerodinamičnimi potezami, dolgo medosno razdaljo in je na voljo s petimi ali sedmimi sedeži.  Na voljo bodo štirje motorji z razponom moči od 115 do 177 KM in emisijami CO2 od 118 g/km.

Narejen v Evropi in naprodaj spomladi naslednje leto novi 3-vratni Kia pro_cee'd je prevzel vse preverjene najboljše lastnosti petvratnega in karavanskega cee'da, temu pa je dodal še športni videz, ki je predhodnika naredil tako priljubljenega. Novi pro_cee'd strankam ponuja enako paleto motorjev in menjalnikov.



Ekskluzivno za evropski trg so pri Kii razvili hibridno različico limuzine Optima, ki je prvi bencinski hybrid v razredu D v Evropi in se ponaša z inovativnim ter v Kii razvitim 'vzporednim hibridnim sistemom' z 2,0-litrskim bencinskim motorjem in 30-kilovatnim električnim motorjem. Hibrid zagotavlja edinstveno zmes zmogljivosti - največja moč znaša kar 190 KM, pospešek do 100 km/h traja 9,4 sekunde, največja hitrost pa je omejena na 192 km/h - in najnižjo povprečno porabo (5,4 l/100 km) ter nizke povprečne emisije CO2 (125 g/km).

Prenovljeni športni terenec Kia Sorento prinaša občutnejše spremembe, ki med drugim vključujejo  popolnoma prenovljeno karoserijo, novi 2,4-litrski GDI motor s 192 KM in dodelana dizelska motorja z nizkima porabo in emisijami. Izboljšani Sorento se ponaša tudi z večjo stopnjo uglajenosti ter dodatnimi visokotehnološkimi in varnostnimi pripomočki.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper