Kromirani audi R8 spyder prodan kar dvakrat

Nedelja, 26 Junij 2011
Vsakoletna dobrodelna prireditev, White Tie and Tiara Ball, ki jo organizira eden najvidnejših britanskih pevcev, sir Elton John, v okviru Elton John Aids Foundation, je zbirala sredstva s pomočjo unikatnega Audijevega modela - tokrat kromiranega R8 Spyder.



Gostje letošnje prireditve, ki tradicionalno poteka na domu sir Elton Johna, so morali biti pošteno okrašeni z nakitom, da bi se bleščali bolj kot posebni audijev R8 spyder, ustvarjen posebej za to priliko.  Unikatni model, ki ga poganja 10-valjnik s 525 KM, je naletel na izjemen odziv in bil prodan za 250.000 €. Glede na interes povabljencev je Audi UK velikodušno ponudil še en takšen avtomobil in v ponovni dražbi se je za dva modela skupaj nabralo 650.000 funtov, medtem, ko je serijski model normalno naprodaj za nekaj manj kot 120.000 funtov.

Glamurozni dogodek je tokrat potekal že trinajstič, medtem, ko je sir Elton John svojo fundacijo ustanovil že leta 1993.  Elton John Aids Foundation je ena izmed desetih najmočnejših tovrstnih organizacij na svetu. Trenutno v 15 državah izvaja programme za pomoč obolelim z AIDS-om v vrednosti skupno 15 milijonov funtov. Audi podpira EJAF White Tie & Tiara Ball že preteklih osem let in vsakič donira unikaten model, pripravljen posebej za aukcijo.


Galerija