Lancia na avtomobilskem salonu Frankfurt IAA 2011

Ponedeljek, 05 September 2011
Lanciin razstavni prostor na avtomobilskem salonu Frankfurt IAA 2011 bo v znamenju nove palete modelov, ki bo segala od treh Lanciinih modelov male Ypsilon, Muse in Delte, do preoblečenih chryslerjev Flavije, Voyagerja in velike Theme.



Lancia thema

Lancia bo v Frankfurtu ponovno vstopila v segment velikih limuzin in upokojila šarmantnega thesisa v zamenjavi za dobro znano ime Thema, ki ga bodo nadeli chryslerju 300. V novo themo, katere prodaja se bo pričela oktobra, bodo vgrajevali tri motorje – 3,6-litrski bencinski V6 z 210 kW (286 KM), z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom in dva 3-litrska V6 dizelska agregata (140 kW / 190 KM in 176 kW / 239 KM), s 5-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Thema bo na voljo s paketi opreme Gold, Platinum, executive.

Lancia voyager
Ime že samo po sebi pove vse – naslednica phedre se imenuje Voyager. Ime, ki ga poznamo kot začetnika enoprostorcev onkraj velike luže bo tokrat povezano z Lanciinim logotipom v državah, kjer chrysler ni toliko priljubljen kot lancia. V tega velikega in bogato opremljenega enoprostorca bodo vgrajevali  dva motorja: 3,6-litrski bencinski V6 z 211 kW (287 KM), s samodejnim 6-stopenjskim menjalnikom in 2,8-litrski V6 dizelski agregat s 120 kW (163 KM) in s 6-stopenjskim menjalnikom.



Lancia flavia cabrio
Iz Amerike prihaja tudi tretji veliki model, ki povzema nekdanje ime Lanciinih avtomobilov – štirisedežni kabriolet Flavia. Opremljena bo z 2,4-litrskim bencinskim motorjem, s129 kW (175 KM) in 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom.

Nova lancia ypsilon
Po premieri v Ženevi bo majhna šik Italijanka Lancia Ypsilon v Frankfurtu prikazana v treh novih izvedbah: 1,2 Gold, z 51 kW (69 KM), in v različicah Gold ter Platinum, opremljenih z motorjem 0,9 TwinAir, ki pridela 62,5 kW (85 KM). Kljub majhnosti obljublja veliko prestiža, pester nabor barv in opreme ter dodatkov.



Lancia delta
Delta je postala usklajena s preostalimi modeli in temu primerno njen prednji del krasi nova maska. V Frankfurtu bo na ogled nova različica z EU 5 bi-fuel motorjem 1,4 Turbo Jet. Delta bo po prenovi na voljo s paketi opreme Steel, Silver in Gold.

Lancia musa
Poleg pridobitve serijskega Start&Stop™ sistema in ustreznosti motorjev z EU 5 normami, prinaša musa dve novi barvi karoserije - Angelico White in Masaccio Black.