Lancia v Ženevi

Četrtek, 17 Februar 2011
Leto dni potem, ko je koncern Fiat sklenil povezavo med Lancio in Chryslerjem sta ti dve znamki postali eno. Za ljubitelje te italijanske prestižne znamke bodo boleči rezultati združitve razvidni na avtomobilskem salonu v Ženevi, kjer bodo pod Lanciino znamko predstavljeni trije preoblikovani Chryslerjevi modeli ter nova generacija lancie ypsilon.



Nova Lancia je rojena. Postala je ena zelo redkih znamk, ki ponuja širok nabor avtomobilov od razreda B do velikih večnamenskih vozil (MPV). "Misija" blagovne znamke: ponuditi toplo in elegantno razkošje skupaj s popolno italijansko obliko na vseh tržiščih, vključno z najpomembnejšimi klasičnimi segmenti. Na Ženevskem mednarodnem avtomobilskem salonu bodo predstavljeni novi modeli Ypsilon, Thema, Flavia Concept, Flavia Cabrio Concept, Grand Voyager in Delta. Vsi našteti modeli izražajo skupne vrednosti obeh znamk - od elegance in tehnoloških inovacij do stoletne zgodovine in želje po uspehu v prihodnje.

Za uskladitev vseh svetovnih predstavitev nove Lancie v enem letu ponuja razstavni prostor v Ženevi grafično obliko v podobi sestavljanke, ki tokrat prikazuje popolno rešitev - vsi koščki se popolnoma ujemajo, dopolnjujejo pa jih modne barve in oblike.

Na takšni modni brvi bo "paradiral" novi Ypsilon, prvič predstavljen v različici s petimi vrati, ki omogoča še večje udobje častilcem šarma, tehnološke popolnosti in edinstvenega sloga, ki ga ponuja Lancia. Toda to še ni vse. Pet vrat nove lancie, označene kot "modni mestni avto", predstavlja odgovor na zadnje smernice evropskega trga (ki predstavlja dve tretjini avtomobilov razreda B) ter na potrebe širše ciljne skupine, kot jo je dosegala do zdaj, vključno z mladimi družinami.

Na Lanciinem razstavišču se bo z impozantnimi dimenzijami bahal prenovljeni chrysler 300. Ob nekaterih oblikovnih spremembah, ki to veliko limuzino približujejo znamki Lancia, je pridobil napis nekoč zelo spoštovane lanciine limuzine Thema. Oglato oblikovani ameriški predstavnik velikih limuzin bo tako nasledil svojstveno retro ikono oblikovanja Thesis. Poimenovan kot lancia thema bo Chryslerjev zastavonoša na voljo pri vseh evropskih prodajalcih od oktobra naprej.

Veliko prostora bo v Ženevi namenjenega tudi novem modelu Lancia Grand Voyager. Chryslerjev model, ki je pred 27 leti v Ameriki uvedel segment enoprostorcev (v Evropi je pionirsko vlogo igral Renault z espacom), velja za veliko ime med tovrstnimi vozili. V 120 državah po vsem svetu je bilo prodanih več kot 13 milijonov voyagerjev. Zdaj se je ameriški model "poročil" z italijansko znamko in v pokoj poslal (oblikovno naprednejši) model Phedra.

Mešanje idej in znanja med podjetjema Chrysler in Lancia prikazujeta limuzinska in kabrio izvedba Lancia Flavia Concept. Ta limuzina in kabriolet razreda D naznanjata model Chrysler 200, ki se bo pojavil na evropskih tržiščih v rekordnem času (izdelava bi se lahko začela čez samo šest mesecev).



V skladu s prenovo videza znamke, so tudi značilno Lanciino masko približali Chryslerju in temu primerno spremenili videz lancie delte. Delta je bila prvič predstavljena leta 2008 prav v Ženevi, sedaj pa se vrača na enako prizorišče s številnimi najnovejšimi funkcijami.