Lanciine novosti v Parizu

Ponedeljek, 24 September 2012

Prestižni del avtomobilskega koncerna Fiat, znamka Lancia, bo na salonu v Parizu ob bok modeloma Ypsilon in Delta postavil tudi preoblečene modele ameriškega proizvajalca Chrysler, ki se bodo v Evropi prodajali z Lancino značko.


Lancia flavia je tako preoblečen kabriolet Chrysler 200 C. Kromirana maska motorja je opremljena z značko Lancie, sprednjim in zadnjim lučem so dodane diode LED, stransko linijo dopolnjujejo 18-palčna lita platišča. Za pogon bo skrbel 2,4-litrski bencinski motor, ki bo moč na kolesa prenašal preko 6-stopenjskega avtomatskega menjalnika.

Lancia thema je za evropske kupce preoblečen chrysler 300. Kupci bodo lahko izbirali med tremi paketi opreme (Gold, Platinum, Executive) in 3,6-litrskim bencinskim V6 motorjem ter 3-litrskim V6 turbo-dizelskim MultiJet motorjem. V kombinaciji z bencinskim motorjem V6 je na voljo tudi štirikolesni pogon AWD.

Lancia voyager je Chryslerjev enoprostornež, ki bo tako kot lancia thema na voljo v treh paketih opreme ter dvema motorjema (3,6-litrskim bencinskim V6 in 2,8 litrskim turbodizlom).

Lancia ypsilon prinaša izboljšane štiri pakete opreme (Silver, Gold, Platinum and Black&Red) v kombinaciji s 4 motorji (1.2 Fire, 1.2 Fire LPG, 0.9 TwinAir in 1.3 MultiJet), ročni ter robotiziranim menjalnikom, s 17 barvami zunanjosti (od tega je 5 dvobarvnih), tremi vrstami oblazinjenja (blago, Castiglio in usnje) ter 15- ali 16-palčnimi platišči.

Osvežena lancia delta se lahko pohvali z novo družinsko masko motorja. Izboljšan je 1,6-litrski turbo-dizelski motor, ki razvije 77 kW (105 KM), v zrak spusti 120 g/km in izpolnjuje emisijske standarde Euro 5. V motorno paleto so inženirji dodali tudi nov 1,4 litrski TurboJet LPG motor, z 88 kW (120 KM), ki prav tako izpolnjuje normo Euro 5. Nadgrajen je elektronski sistem stabilnosti ESP, dodana so nova elektronska pomagala kot so sistemi za optimalno razporeditev in prenos navora (DST, LTF in TTC), sistem za nenamerno menjavo voznega pasu in sistem Magic Parking. V notranjosti vozila so na voljo nove barvne kombinacije, izboljšani materiali ter posodobljen navigacijski sistem z vhodom USB, glasovnim upravljanjem in 6,5 palčnim barvnim zaslonom na dotik.


Tit Kurtin