Lancia sponzor prireditve Golden Skate Awards

Ponedeljek, 26 September 2011
Že  5. leto zapored bo Lancia glavni pokrovitelj gala športne prireditve Golden Skate Awards, ki bo v soboto, 8. oktobra v torinsko olimpijsko dvorano Palavela pripeljala velika imena umetnostnega drsanja. Veliki gala športni dogodek na ledu je eden od športnih dogodkov, ki jih sponzorira Lancia, saj umetnostno drsanje v svojem bistvu, tako kot Lancia, izraža eleganco in značaj.



Prestižnega športnega dogodka se bodo udeležili najboljši umetnostni drsalci, kot so švicarski umetnostni drsalec Stephane Lambiel  (dvakratni svetovni prvak in olimpijski podprvak), Sarah Meier (evropska prvakinja letošnjega prvenstva v Bernu), Valentina Marchei, Samuel Contesti, Joanne Rochette, Jeffrey Buttle in pari Pang Qing / Tong Jian, Aljona Savchenko / Robin Szolkowy ter Anna Cappellini / Luca Lanotte.

Lancia s svojim projektom "Lancia Ice" podpira italijanski ekipi umetnostnih drsalk in drsalcev ter najpomembnejše dogodke na ledu v Italiji v zadnjih letih: "Christmas Gala" konec leta 2006, "Kings on Ice 2007" na katerem je blestel tudi Evgeni Plushenko, "Lancia Lovers on Ice 2007" v Kataniji, "San Valentino Galà Lancia Ice 2008" v Torinu, štiri zaporedne dogodke "Golden Skate Awards" (2007, 2008, 2009 in 2010), svetovnega prvenstva v umetnostnem drsanju v Torinu "2010 ISU World Figure Skating Championships" ter gala dogodka na ledu, ki je bil organiziran letos spomladi v počastitev 150 – letnice združitve Italije (pokroviteljstvo Fiat SpA in njegovih blagovnih znamk) in je potrdil položaj glavnega mesta Piemonta kot italijanske prestolnice umetnostnega drsanja.