Lancia na prireditvi "Festival of the Two Worlds"

Četrtek, 13 Maj 2010

Lancia bo uradno vozilo tradicionalnega poletnega Festivala dveh svetov, ki bo potekal od 18. junija do 4. julija v italijanskem mestu Spoleto. Organizatorjem prestižnega dogodka bo na voljo flota vozil Lancia Delta, ki bo na prizorišče Festivala pospremila znane in slavne osebnosti.

Lancia delta je nesporen izraz mobilnega prestiža. Logika zmanjševanja delovne prostornine motorjev “downsizing” omogoča delti vrhunsko zmogljivost in razkošje ob kompaktnih dimenzijah, nizkih stroških in majhni porabi. Paleti vozil se je pred kratkim pridružila posebna serija "Hard Black", za katero je značilna svetleča črna streha in mat črna karoserija (Delta Hard Black je prvi model iz serijske proizvodnje s tako končno obdelavo barve).

Letošnji, že 53. Festival dveh svetov v Spoletu je mednarodni glasbeni, umetniški, kulturni in gledališki dogodek, kjer se srečata dva različna kulturna in umetniška svetova iz Evrope in Amerike. Festival predstavlja novosti in avantgardo ob sodelovanju s priljubljeno klasiko. Podobno dvojnost je mogoče najti tudi v vozilih Lancia, kjer usklajena kombinacija elegance in inovacij spremlja znamko v prihodnost. 

Kot je Festival v Spoletu idealno stičišče dveh navidez oddaljenih svetov, je tudi nedavna povezava med Fiat Group Automobiles SpA in ameriško družbo Chrysler Group LLC povezala dve veliki imeni v svetu avtomobilizma: Lancio in Chrysler. Prvič v zgodovini sta se ti dve blagovni znamki na mednarodnem salonu v Ženevi predstavili na skupnem razstavnem prostoru. S tem sta še dodatno poudarili novo povezavo dveh realnosti, ki skupaj sestavljata končno podobo najboljšega v zgodovini avtomobilizma na obeh straneh Atlantika. Povezava teh dveh zgodovinskih znamk bo kmalu ustvarila modele, ki vsekakor ne bodo ostali neopaženi.

 

PR Avto Triglav