"Lancia ypsilon" je najpopularnejša aplikacija v trgovini iTunes

Četrtek, 23 Junij 2011
Inovativna aplikacija za iPad "Lancia ypsilon", ki priporoča in predstavlja novega »miniaturnega zastavonošo«, je v Evropi najpopularnejša avtomobilistična aplikacija v dveh kategorijah: »moda in trendi« ter »priporočljivost« – v slednji najdemo večino avtomobilističnih aplikacij.



Aplikacija "Lancia ypsilon", ki je v trgovini iTunes na voljo brezplačno, je odslej dosegljiva kar v devetih jezikih, v kratkem pa bo uporabnikom omogočala tudi rezervacijo testne vožnje pri izbranem pooblaščenem prodajalcu avtomobilov znamke Lancia.

Ker nenehno sledi novim digitalnim trendom, je Lancia kot prvi evropski proizvajalec avtomobilov razvila aplikacijo, ki omogoča, da z giroskopom, integriranim v Applov tablični računalnik, navidezno vstopimo v avtomobil. Z obračanjem iPada senzorji premikanja zagotavljajo sugestivno vizualno izkušnjo notranjosti novega Ypsilona. Če pa s posebnim ukazom izključimo delovanje žiroskopa, lahko pogled po sferični sliki obračamo z drsenjem po zaslonu na dotik.

Interaktivna aplikacija je plod sodelovanja Lancie in podjetja Saec02 (vodilnega razvijalca programske opreme s področja navidezne in »nadgrajene« resničnosti), vključuje pa tudi galerijo videoposnetkov, oddelek, namenjen dodatni opremi, kjer si lahko svojega ypsilona modno prilagodite, izbrane intervjuje z oblikovalci in inženirji, ki so model zasnovali in sestavili, ter oddelek s predstavitvijo zgodovine modela od njegovega rojstva leta 1985 pa vse do prvenca novega ypsilona leta 2011.