Lanciina iniciativa na svetovnem spletu

Četrtek, 26 November 2009

»Tvoj obraz za svobodo« se imenuje Lanciina pobuda, s katero želi ustvariti spletni dogodek s pomembnim sporočilom in s podporo vseh, ki želijo z majhno gesto skupaj z Lancio  podpreti kampanjo za svobodo burmanske Nobelove nagrajenke.

Najkasneje do 10. decembra se preko spletne strani www.yourfaceforfreedom.org mogoče pridružiti pobudi in sicer tako, da  na 10. december, ko bodo slovesno podelili Nobelove nagrade za mir, preprosto zamenjate svojo fotografijo na Facebooku s fotografijo "Aung San Suu Kyi Free Now" in tako sodelujete pri ustvarjanju in širjenju  velikega sporočila svobode. Podporniki pobude bodo vidni tako na Facebooku, kot tudi na YourFaceForFreedom.org, kjer bodo na zidu svobode objavljene fotografije vseh udeležencev dogodka, ki bodo izkazali podporo.

Lancia je tudi posnela 30 sekundni film v podporo Aung San Suu Kyi, Nobelove nagrajenke za mir leta 1991, v katerem izraža združeno željo o podiranju zidov njenega zapora. Zidov in sten tišine v Burmi, ki preveč pogosto zadušijo pripoved o njeni zgodbi. Sporočilo zgodbe je posvečeno njej, ki močno pooseblja ljudi, ki jim je kratena osebna in politična svoboda.

Film je dolg 30 sekund in je bil prvič predvajan minuli teden v času Vrha Nobelovih nagrad za mir, ogledali pa so si ga župan Berlina,  Nobelovi nagrajencev za mir in mnoge druge osebnosti iz sveta politike, kulture in zabave. Ob tej priložnosti je Olivier Francois izvršni direktor Lancia Automobiles, da je bil film narejen v počastitev vseh, katerih življenja so ogrožena zato, da bi bilo naše življenje boljše. “Pri tem mislim predvsem na tiste ženske in moške, ki so še vedno zaporniki, kot je Aung San Suu Kyi. Cilji proizvajalca avtomobilov in tistih, ki se borijo za mir ter podiranje najrazličnejših zidov, so lahko skupni in dosegljivi, če obe strani uporabita svoja sredstva in ugled, ter pošljeta  odločno in jasno sporočilo. V to močno verjamemo. Mi, pri Lancii, želimo ustvarjati spremembe,« je še povedal Francois.

Film je na ogled tudi na spletni strani www.lancia.si.

 

Avto Triglav