Lexus LFA tekmuje na vztrajnostnih dirkah VLN

Sobota, 09 April 2011
Ekipa Gazoo racing je na dirki »58th ADAC Westfalenfahrt« prvič nastopil s produkcijskim vozilom Lexus LFA, s številko 111. Prva dirka VLN se je odvijala na dirkališču v nemškem Nürburgringu in je ena izmed štirih 4-urnih vztrajnostnih dirk pred majsko 24-urno vztrajnostno dirko.



VLN je prestižna serija vztrajnostnih dirk, ki je v Nemčiji zelo priljubljena. Na seriji dirk VLN lahko nastopa širok spekter vozil, s prostorninami motorjev od 1,4 do 6,25 litra. V letošnjem letu je na tekmovanje prijavljenih kar 163 avtomobilov, od Minija, Peugeota 207 do Ferrarija, Porscheja, Dodge vperja in Aston Martina. Tudi udeleženci tekmovanja se zelo razlikujejo med sabo – od novopečenih voznikov, preko profesionalcev, do starejših ljubiteljskih voznikov.



Prve letošnje dirke VLN se je udeležil tudi Lexus, s proizvodnim vozilom LFA, ki so ga seveda posebej pripravili za dirko. V njem so dirkali Akira Iida, Takayuki Kinoshita in Hiroaki Ishiura. Najboljši čas kroga s tekmovalnim LFA je znašal 8:36.922 min.


Galerija