Lexus spet najboljši po raziskavi J.D. Power

Sreda, 23 Junij 2010

Deset let zaporedoma je japonski znamki Lexus uspelo osvojiti prvo mesto po zadovoljnosti strank v Veliki Britaniji. Raziskava, ki jo pripravlja .D. Power and Associates/What Car? je tudi tokrat pokazala, da Lexus prednjači po zadovoljstvu kupcev in pri servisnih uslugah.

V tej britanski raziskavi je sodelovalo preko 17.000 lastnikov vozil, s povprečno dvoletnim lastništvom. Štirje sklopi meril zadovoljnosti so bili razdeljeni na 64 postavk, za katere so lastniki vozil podali podrobne ocene. Po pomembnosti so se sklopi meril delili sledeče: privlačnost vozila (37 %) – zmogljivosti, oblika, udobje in oprema; kakovost vozila in zanesljivost (24 %); stroški lastništva (22%) – poraba goriva, zavarovanje in stroški servisov/popravil ter sklop zadovoljstva s servisi – prodajalci (17%).

Lexus je tako na lestvici od 1000 možnih dosegel kar 846 točk. Lastniki lexusov so še posebej zadovoljni s tremi od štirih področij: kakovost in zanesljivost vozila, privlačnost vozila in zadovoljstvo s servisi. Največji napredek je pri rezultatih pokazal Jaguar, ki je z modelom XF uvrščen celo najvišje v konkurenci luksuznih vozil.