Nov motor za Škodo Superb

Petek, 03 September 2010

Ponudbi dizelskih motorjev za Škodo Superb se je pridružil še 4-valjnik, ki se je odlično izkazal že v modelu Octavia. Zaradi velike moči in navora 250 Nm, ki je na voljo v območju pri 1500–2500 min–1, je ta prožni agregat idealen tako za mestno vožnjo kot tudi za vožnjo po avtocesti. Motor uporablja najsodobnejšo tehnologijo vbrizgavanja goriva preko skupnega voda, ki zagotavlja izjemno kultiviran tek in majhno porabo goriva. Na voljo je v kombinaciji s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Sodobni motor sledi trendu "downsizinga" – večja moč ob zmanjšani gibni prostornini. To zagotavlja odlično kombinacijo varčnosti in prijaznosti do okolja ter izjemnih voznih lastnosti. Škoda Superb 1.6 TDI CR s povprečno porabo goriva, ki znaša neverjetnih 5 l/100 km, izpolnjuje zahteve izpušnega normativa EU5 in predstavlja najvarčnejši model serije Superb. Z nizkimi vrednostmi emisij CO2 (130 g/km pri kombinirani vožnji) pomembno prispeva k zmanjšanju povprečne vrednosti emisij Škodinih vozil.

„Na motor 1.6 TDI CR smo zares ponosni, saj zaokroža ponudbo motorjev z direktnim vbrizgavanjem goriva. Tako pri vseh desetih dizelskih motorjih za modelsko serijo Superb vbrizgavanje goriva poteka preko skupnega voda. Motor 1.6 TDI CR je idealna kombinacija najnovejših tehnologij, majhne porabe goriva in prijaznosti do okolja. Gre za zelo domišljen pogonski agregat, ki zagotavlja odlične vozne lastnosti v vseh pogojih,“ je povedal dr. Eckhard Scholz, ki je kot član uprave družbe Škoda Auto odgovoren za tehnični razvoj.

 

PR Porsche Slovenija