Novi predsednik Kia Motors Europe

Torek, 15 November 2011
V Kiinem vodstvu prihaja do sprememb. Novi predsednik Kia Motors Europe, Kiinega evropskega sedeža v Frankfurtu, je postal 53-letni Byung-Tae (Brandon) Yea, ki bo položaj nastopil takoj. Na položaju predsednika je nasledil  Sun-Young Kima, ki je v zadnjih petih letih veliko prispeval k Kiinemu uspehu na evropskih tleh in ki se vrača na sedež korporacije v Seulu.



Byung-Tae (Brandon) Yea prinaša bogate izkušnje z različnih izvršilnih funkcij v Kiinih podružnicah in skorajda 30 let dolge kariere v avtomobilski industriji. Svoja prva leta v avtomobilski industriji je Yea preživel v Kiini sestrski korporaciji Hyundai Motor in se po nekaj letih preselil v njihovo ameriško podružnico. Leta 1999 se je pridružil korporaciji Kia Motors, kjer je zasedal kar nekaj pomembnejših izvršilnih funkcij, še posebno na področju razvoja marketinških strategij in upravljanja z blagovno znamko.

Oktobra 2010 je Byung-Tae (Brandon) Yea v Dubaju nastopil mesto predsednika Kie za Bližnji vzhod in Afriko in je v zadnjem letu dosegel izjemno rast na teh trgih.