Odprta razstava Ferrari Myth v Šanghaju

Sreda, 23 Maj 2012

18. maja so v italijanskem centru šanghajskega razstavišča odprli razstavo The Ferrari Myth. Slavnostno otvoritev so obiskali predsednik Ferrarija Piero Ferrari in predstavniki kitajske ter italijanske vlade.


Razstava obsega 900 kvadratnih metrov površin in bo za javnost odprta tri leta! Njen namen je približati to slavno avtomobilsko znamko, njen mit, dizajn, tehnologije, dirkaške uspehe in strast, ki tvori zgodovino vzpenjajočega konja. S tem želijo poglobiti vezi med kitajskim narodom in to italijansko znamko. Za milijone ljudi po svetu Ferrari namreč predstavlja simbol strasti, uspeha, konstantnega iskanja odličnosti. Ferrari zrcali tudi bistvo italijanske kulture.

Kitajska je v zadnjih letih postala Ferrarijev ključni trg in precej logična posledica je povečana intenzivnost nastopanja v tej veliki deželi. Ferrari je v njeno čast prvič izven domače Italije organiziral tako dolgotrajno razstavo, ki se bo sproti dopolnjevala, in dokumentirala razvoj znamke in njenih proizvodov. V prvem letu bo razstava razdeljena na pet področij: Ferrari na Kitajskem, Ekologija, Proizvodi, Dizajn in tekmovanja.

Aleksander Praper

Galerija