Peugeot 208 je bil decembra prvi med konkurenco

Petek, 01 Februar 2013

Po zgodovinskem uspehu svojih predhodnikov, iz serije 20X, je peugeot 208 v letu 2012 ponovno našel formulo za osvojitev vodstva v svojem segmentu v Evropi. Decembra 2012, samo nekaj mesecev po lansiranju, je 208 prevzel vodstvo z 20.754 prvimi registracijami.



Peugeot 208 je v decembru osvojil 10,4 % trga kombilimuzin iz segmenta B in tako prehitel modela VW Polo in Ford Fiesta. V več državah tega območja se je uvrstil na zmagovalni oder. Najvišjo stopničko je zasedel v Franciji, Španiji in na Portugalskem, 2. mesto pa na Nizozemskem. Velik delež kupcev se je odločilo za opremo iz najvišjih nivojev, izbirajo pa lahko tudi med 11 različnimi motorji. Čez nekaj tednov bosta to ponudbo kronali dve  reprezentativni izvedenki: 208 XY, ekskluzivno mestno vozilo, in 208 GTi, ki obnavlja športno legendo...

Model 208 proizvajajo v Franciji (Poissy) in na Slovaškem (Trnava). Lansirali so ga spomladi, v drugi polovici leta pa je nadaljeval svoj pohod na mednarodne trge, ki se bo čez nekaj mesecev zaključil z začetkom prodaje v Rusiji in z začetkom proizvodnje v Braziliji - za brazilski in argentinski trg. 208 je že prejel številne nagrade v Evropi (Hrvaška, Španija, Velika Britanija, Irska, Italija, Slovenija) in je finalist za evropski naslov  «Car of the Year 2013».


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper