Honda Aircraft Company že blizu atestiranja HondaJeta

Torek, 15 Maj 2012

Honda Aircraft Company (Letalska družba Honda) je na Evropski konvenciji in razstavi poslovnega letalskega prometa (EBACE), v Ženevi, večkrat poudarila svoj napredek in zagon v prizadevanju za pridobitev certifikata za lahko poslovno letalo HondaJet. Napovedali so prvi polet svojega četrtega, za poskusne lete usklajenega, letala “F3” in prikazala ključne izboljšave sistemov letalske elektronike in upravljanja v potniški kabini. Družba je sporočila tudi novico o šoli letenja s HondaJetom in pripravljalnih delih na novi lokaciji svoje infrastrukture za vzdrževanje, popravila in remont (MRO).


"Honda Aircraft je vse bliže atestiranju HondaJeta in izročitvi letala kupcem,” je povedal Michimasa Fujino, predsednik in glavni direktor Honda Aircraft Company. “Najnaprednejše lahko reaktivno letalo na svetu želimo predati našim kupcem in ga v podrobnostih nenehno izpopolnjujemo, da bi njihova pričakovanja presegli, kar lepo ilustrirajo danes predstavljene izboljšave proizvoda. Pa tudi naši programski mejniki testiranja in proizvodnje ter naš napredek v pripravah na začetek uporabe izpričujejo Hondino odločenost, da zagotovi kupcem nepreseženo lastniško izkušnjo.”

Najnovejši mejniki v programu atestiranja
Četrto, s predpisi usklajeno, letalo HondaJet z oznako “F3” je uspešno opravilo svoj prvi polet 4. maja 2012. Letalo F3 s prepoznavno, rumeno-belo barvno shemo HondaJeta je začelo svoj prvi polet s svetovnega sedeža družbe na mednarodnem letališču Piedmont Triad v mestu Greensboro v Severni Karolini.  "Prvi polet F3 dokazuje konstanten napredek na naši poti proti cilju – izročiti našim kupcem letalo, ki ponuja ne le vrhunsko zmogljivost, ekonomičnost in udobje, temveč tudi prvovrstno kakovost,” je dodal g. Fujino.

Izboljšave novega proizvoda
Honda Aircraft je prvi proizvajalec, ki napoveduje in predstavlja načrte za novo zaslonsko konfiguracijo 60/40 na napravi Garmin® G3000 Primary Flight Displays za HondaJet. Ta izboljšava omogoča pilotom lažji pregled dodatnih podatkov o letu v zgoščeni obliki, kar prispeva k boljšemu zaznavanju situacij in večji varnosti. Pokazali so nov sistem upravljanja v potniški kabini (CMS) in posodobila notranjost letala. Novi sistem CMS omogoča potnikom uporabo brezžične prenosne naprave kot npr. tabličnega računalnika ali pametnega telefona za ogled podatkov o letu v realnem času ter upravljanje osvetlitve, temperature, glasbe in okenskih senčnikov v kabini HondaJeta za večje udobje in storilnost.

Napredek v pripravi za izročitev v uporabo
Honda Aircraft je tudi objavila, da se je proizvodnja prvega simulatorja leta, z vsemi funkcijami, začela 7. maja v proizvodnem obratu FlightSafety® International, blizu Tulse v Oklahomi. Ta prvi simulator bo v prvi polovici leta 2013 uveden v učnem centru HondaJet, na sedežu družbe v mestu Greensboro, in bo imel ključno vlogo pri usposabljanju pilotov za HondaJet. Sprožili so tudi že postopke  za gradnjo nove, najmodernejše 20 milijonov dolarjev vredne infrastrukture MRO na svojem svetovnem sedežu v Greensboru.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper