PicantoLeaks: Kiina spletna marketinška kampanja

Sreda, 02 Februar 2011
Zakaj se picantova rdeča barva blešči tako skrivnostno? Kdo stoji za značilnim ‘obrazom’ Kiinega malčka? In kaj se zgodi, ko se Kia odpravi na iskanje nenavadne črne sence? Odgovori na ta in podobna vprašanja bodo od 2. februarja na blogu “PicantoLeaks” (www.picantoleaks.com), kjer bo menda anonimni obveščevalec razkrival neverjetne skrivnosti nove Kie.



Rdeči picanto je bojda nastal iz pikapolonice; prav tako se bodo pojavile trditve, da je oblika sprednjega dela vozila nastala na osnovi 800 človeških obrazov, ki so jih v tajnosti biometrično skenirali; kakšna je povezava med iskanjem idealne črne barve karoserije in izbruhom islandskega vulkana Eyjafjallajökull. Kia Motors bo seveda na Facebooku in Twitterju takoj zanikala ta razkritja.

O kampanji je Benny Oeyen, podpredsednik oddelka za marketing in načrtovanje izdelkov pri Kia Motors Europe, povedal: “Ta neobičajna kampanja ironično prikazuje koncept odtekanja informacij, ki smo jim priča v zadnjem času. Kia se predstavlja kot odprta in mlada blagovna znamka, ki je ni strah kreativnih izzivov, ki jih prinašajo sodobna socialna omrežja.”

PicantoLeaks kampanjo je pripravila nemška agencija H2OMEDIA. Oglase bodo predvajali v 11 evropskih državah, med katerimi (zaenkrat) ne bo Slovenije.