Porsche Slovenija s Škodo podprvak med uvozniki za leto 2016

Torek, 04 April 2017

Na konferenci v Pragi je ekipa Škode iz Slovenije ponovno prejela lepo priznanje za odlične poslovne rezultate, učinkovitost in kakovost dela. Po osvojitvi naslova "Uvoznik leta 2015" so za leto 2016 osvojili odlično drugo mesto, kar uspe redkokateri državi z dosti večjim ekonomskim potencialom.

Direktor znamke Škoda v Sloveniji, Petr Podlipny je lansko leto takole komentiral osvojeno priznanje: "Paradoks je, da ko sem vodil prodajo na Češkem in smo prodali 10 krat več avtov, kot tukaj, nisem dobil takšnega priznanja, ker se je to vsem zdelo nekaj samoumevnega, čeprav ni bilo. Za mene osebno je to zelo pomembno priznanje, življenjska nagrada. 25 let delam za Škodo in moje delo je bilo s tem prepoznano. Bil sem presenečen, ker je prvič to nagrado dobila država kot je Slovenija. Doslej so nagrade dobili uvozniki na bistveno večjih trgih: Nemčiji, Angliji, na Poljskem. Ker rezultatov nismo vedeli naprej, smo bili še toliko bolj presenečeni, ko so nas na prireditvi poklicali na oder kot dobitnike priznanja. A  odločitev je bila sprejeta na temelju dejstev, kazalcev rezultatov pri prodaji, trženju, razvoju mreže, poprodajnih aktivnostih, zato sem nagrade toliko bolj vesel. Še bolj pa sem vesel, ker vem, kaj nagrada pomeni vsem mojim sodelavcem, pa tudi, kaj pomeni za delo vnaprej."

Glede na to, da znamka Škoda zaposljuje več kot 30.000 ljudi in je prisotna na več kot 100 svetovnih tržiščih, sta obe dosednji priznanji za tako majhen trg res odličen rezultat. Zato se pridružujemo čestitki podjetja Porsche Slovenija, ki svoji ekipi Škode želi, da tudi v prihodnje razveseljuje s takimi dosežki.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper