Premiera nove škode octavie RS na dirkališču v Goodwoodu

Sreda, 10 Julij 2013

Nova škoda octavia RS bo zvezda letošnje prireditve "Goodwood Festival of Speed". 10. julija, na predvečer legendarnega avtomobilističnega spektakla, bo Škoda primerno predstavila svoj novi športni avto na dirkalni stezi in ob njej. Najhitrejša octavia doslej v limuzinski kot tudi v karavanski izvedbi prepriča z zmogljivimi in učinkovitimi motorji, privlačnim športnim dizajnom in inovativnimi tehnologijami.

"Nova Octavia RS predstavlja prvinsko emocionalnost in na cesto prenaša skoncentrirano moč. Goodwood je idealno prizorišče za premiero najhitrejše octavie vseh časov," je povedal predsednik uprave družbe Škoda, Winfried Vahland. "Več kot 100.000 obiskovalcev, impresivni športni avtomobili, ki se jih lahko dotaknete, avtomobilistična tradicija in navdušenje – ta edinstvena kombinacija daje prireditvi v Goodwoodu edinstven čar. Nova octavia RS bo vrhunec letošnjega motošportnega praznika," pravi Vahland.

"Goodwood Festival of Speed" je poklon motošportu že od leta 1993. Poleg dirke, ki se na 1,7-kilometrski gorski trasi odvija bolj v ozadju, je mogoče občudovati dirkalnike, športne avtomobile, dirkalne motorje in rally avtomobile iz vseh časovnih obdobij. Od leta 2007 se v okviru prireditve odvija še rally.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper