Premiera škode octavie RS na Goodwood Festival of Speed 2013

Petek, 29 Marec 2013

Škoda bo v času od 11. do 14. julija na prireditvi 'Goodwood Festival of Speed' svetu premierno predstavila novo octavio RS, izdelano na osnovi nove generacije octavie. Nova octavia RS je najhitrejša octavia doslej. Ponaša se s športnim značajem, vrhunskim dizajnom, inteligent­nimi tehnologijami ter odličnim razmerjem med ceno in vrednostjo.

"Octavia je srce naše znamke, izvedba RS pa predstavlja vrhunec te modelske serije. Nova octavia RS se navezuje na Škodino bogato tradicijo udejstvovanja v avtomoto­športu. Vozilo nadgrajuje družino modelov Octavia v smeri izrazite športnosti in je zago­tovilo za vzbujanje prvinskih čustev. To je najhitrejša in najmočnejša octavia, zato jo seveda želimo tudi primerno predstaviti. 'Festival of Speed', festival hitrosti, je z impre­sivnimi dirkalniki ter obiskovalci, ki se navdušujejo za avtomobile in avtomotošport, idealno prizorišče za svetovno premiero octavie RS," je dejal prof. Winfried Vahland, predsednik uprave družbe Škoda Auto.

V Goodwoodu, kraju na jugu Anglije, bo octavia RS v okviru 'Festival of Speed Moving Motorshow' od četrtka, 11. julija, na ogled javnosti. Octavia RS bo zvezda Škodinega paviljona, poleg tega pa bo tekmovala v kategoriji 'Hillclimb' v sklopu festivala.

'Goodwood Festival of Speed' je avtomobilistična prireditev, ki jo od leta 1993 vsako poletje pripravijo na posestvu Goodwood House v Goodwoodu pri Chichestru v angleški grofiji Zahodni Sussex. Organizator je avtomobilistični privrženec, grof Charles Gordon-Lennox, Earl of March and Kinrara. To je največja tovrstna prireditev na svetu, ki jo vsako leto obišče do 200.000 navdušencev.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper