Preventivni vpoklic vozil Kia cee'd

Sreda, 23 Junij 2010

Podjetje Kia Motors Europe je zaradi možnosti morebitnega pojava rahlega uhajanja zavornega olja iz zavornega valja pravkar objavilo javni preventivni vpoklic vozil znamke Kia cee'd, ki so bila izdelana med 01.04.2008 in 30.03.2009 ter so opremljena z elektronskim nadzorom stabilnosti vozila ESP.

Na omenjenih vozilih je v nekaj redkih primerih prišlo zaradi rahlega uhajanja zavornega olja iz glavnega zavornega valja do minimalnega znižanja najvišje možne zavorne sile.

Vsi lastniki vozil znamke Kia cee'd, ki so bili izdelani v omenjenem obdobju in so opremljena s sistemom ESP, bodo zato v prihodnjih dneh dobili vabilo na brezplačni preventivni pregled zavornega sistema, ki bo trajal 15 minut. V primerih, kjer bo treba zamenjati glavni zavorni valj, pa bo servisni poseg končan v 50 minutah.

Ob tem velja poudariti, da se po trenutnih podatkih podjetja Kia Motors Europe ni zgodila do sedaj še nobena nezgoda zaradi omenjene napake.

Po podatkih slovenskega uvoznika vozil znamke Kia, ljubljanskega podjetja KMAG d.d., je bilo v Sloveniji prodanih natančno 729 vozil cee'd, na katerih bi lahko prišlo do manjšega odstopanja v delovanju zavornega sistema. Poimensko obveščanje slovenskih lastnikov vozil cee'd bo potekalo v prihodnjih dneh.

 

PR sporočilo KMAG