Šanghaj je bil obarvan rdeče v čast 999 ferrarija

Četrtek, 20 Januar 2011
Rdeča Ferrarijeva barva je prevladovala na večerni prireditvi v Šanhaju, z osvetlitvijo Oriental Pearl Tower (stolp Orientalski biser), ki je simbol tega mesta. To ni bil le simbol občudovanja Kitajcev do italijanske znamke, temveč večerna prireditev, na kateri so predali vozilo 999. kupcu odkar se Ferrari prodaja na  Kitajskem.



Verjetno se sprašujete, zakaj ravno 999? Število 9 ima na Kitajskem poseben pomen. Pravijo mu “jiu” in je simbol odličnosti ter dolgoživosti. Ferrari je s prodajo vozil na Kitajskem pričl leta 2007. Od takrat se prodaja nenehno povečuje in v letu 2010 je bilo prodanih kar 300 vozil. Izvršni direktor Ferrarija, Amedeo Felisa, je podelitev avtomobila 999 kupcu  komentiral: “ Za znamko Ferrari Kitajska predstavlja sedanjost in prihodnost. Je odlična država v katero bomo še investirali. Prepričan sem, da bomo v nekaj letih dosegli prodajo 500 vozil na leto.”



Festival se je pričel že popoldne, z razstavo petnajstih ferrarijev pred Oriental Pearl Tower in se zaključlil z gala večerjo, na kateri so bili udeležni vodstvo in številne stranke. Med njimi je na Kitajskem precej mlajših od 40 let – uspešnih podjetnikov, ki si lahko privoščijo sanjski avto. Na Kitajskem se je leta 2009 ustanovil tudi klub lastnikov ferrarijev, v pripravi pa so tudi pokalne dirke. Zanemariti ne gre niti dejstva, da je prvo dirko Formule 1 na Kitajskem, leta 2004, zmagal ravno Ferrari.



Kupec jubilejnega ferrarija, Johnson Zhang, je simbolično zasukal ključ v svojem ferrariju 458 Italia in prižgal ekran s številko 999. Pri tem je navdušen izjavil: “V veliko čast mi je, da sem danes lahko tukaj. S tem avtomobilom sem si uresničil sanje. Sanje vsakega moškega. Vesel sem, da lahko doživljam ta posebni trenutek za Kitajsko. Zame je Ferrari simbol uspeha. Vrednote znamke pa so inspiracija za moje nadaljnje cilje.”