September najuspešnejši mesec v zgodovini Škode

Sreda, 14 Oktober 2009

Družba Škoda Auto je mesec september zaključila z novim prodajnim rekordom: prodanih je bilo 69.023 vozil, kar je 17 % več v primerjavi s septembrom preteklega leta. Največ zaslug za takšen rekordni dosežek imajo Škodini partnerji v Zahodni Evropi.

»Rad bi se zahvalil vsem kupcem, ki so se odločili za nakup Škodinih vozil in tako izkazali zaupanje v naše proizvode. Hkrati bi se rad zahvalil našim trgovskim partnerjem, ki so kljub težkim časom zaradi recesije v gospodarstvu in kljub močnim tekmecem uspešno zastopali znamko Škoda in pomembno prispevali k njenemu tržnemu uspehu. September 2009 se bo tako v Škodino zgodovino zapisal kot doslej najuspešnejši mesec,« je povedal Reinhard Fleger, član uprave družbe Škoda Auto, odgovoren za prodajo in marketing.

Število vozil, prodanih v Zahodni Evropi v mesecu septembru, predstavlja kar polovico celotne prodaje, natančneje 36.202 vozil (23,7 % več v primerjavi z lanskim septembrom). Samo v Nemčiji se je za nakup vozila znamke Škoda odločilo kar 16.806 kupcev. Najbolj prodajani Škodin model na svetu je bila Škoda Fabia, saj je bilo prodanih kar 28.053 vozil (31,4 % več v primerjavi s septembrom 2008). Poleg Zahodne Evrope je k rekordni prodaji veliko pripomogla tudi Kitajska, kjer je bilo prodanih 14.328 vozil  (187,9 % več v primerjavi s septembrom 2008).

 

Porsche Slovenija