Škoda auto je podaljšala partnerstvo s Tour de France

Sobota, 03 April 2010

Škoda Auto se je z organizatorjem A.S.O. dogovorila za podaljšanje partnerstva pri Tour de France do leta 2013. S tem se nadaljuje sodelovanje, ki se je začelo leta 2004, in družba ostaja glavni partner najslavnejše kolesarske dirke na svetu. Škoda Auto je obenem sponzor bele majice za najboljšega kolesarja v kategoriji do 25 let.

"Naše sodelovanje pri največjem projektu v okviru mednarodnih kolesarskih tekmovanj še naprej ostaja eden od stebrov naše sponzorske strategije in izkazalo se je, da je to odlična osnova za sorodne projekte na ravni posameznih držav. Posledično se pomen našega sodelovanja še dodatno povečuje. Najpomembnejši projekt v tem pogledu je partnerstvo z Giro d'Italia, ki ga sponzorira italijanski uvoznik. Obenem smo aktivno prisotni pri dogodkih za kolesarje vseh starosti, kot so na primer dirka Bike for Life v Češki republiki, Škoda Velothon Berlin v Nemčiji in Tour de Romandie v Švici," je povedal Martin Lauer, vodja korporativnega komuniciranja pri družbi Škoda Auto.
 
V letu 2010 je Škoda Auto sponzor osmih profesionalnih kolesarskih ekip (Cofidis, Cervélo Test, Francaise des Jeux, Euskateltel-Euskadi, Milram, Rabobank, Saxo Bank in Silence-Lotto) ter dveh tehničnih ekip (Shimano in Mavic).

Veliki start 97. dirke Tour de France, t. i. "grand départ", bo letos v nizozemskem mestu Rotterdam, trasa pa bo vodila tudi čez Francijo in Belgijo. Dirka se bo začela 3. julija, 20 etap pa bo skupno dolgih 3.596 km. Končno ciljno črto bodo kolesarji 25. julija prevozili na Elizejskih poljanah v Parizu.

 

Porsche Slovenija