Škoda Auto - že 6 let glavni partner Tour de France

Sobota, 04 Julij 2009

96. Tour de France, najbolj znana kolesarska dirka na svetu, bo znova, že šesto leto zapored potekal ob podpori družbe Škoda Auto. Na tej legendarni dirki, ki se začne to soboto, 4. julija, v Monaku in se bo kot običajno končala na Elizejskih poljanah v Parizu, bo startalo 20 ekip.

Škoda Auto bo letošnji Tour izkoristil za francosko premierno predstavitev Yetija, svojega najnovejšega modela. 10 Yetijev bo vključenih v reklamni konvoj Toura in bodo sodelovali na vseh stopnjah tega dogodka. Skupno bo na letošnjem Touru aktivno sodelovalo okrog 350 Škodinih vozil, večino (okrog 250) bodo organizatorji tekmovanja uporabljali kot uradna vozila Toura. Poleg tega bo Škoda s svojimi vozili opremila skupno osem profesionalnih ekip – Silence-Lotto (Belgija), Saxo Bank – IT Factory (Danska), Rabobank (Nizozemska), Euskaltel-Euskadi (Španija), Cofidis (Francija), Franćaise des JEUX (Francija), Cervelo (Švica) in Milram (Nemčija), ter še Shimano in Mavic, dve nevtralni ekipi za tehnično podporo.

V zvezi s Škodino strategijo partnerstva s tekmovanjem Tour de France je vodja korporativnega komuniciranja Martin Lauer povedal: “Škoda v osnovi gradi svoje strategije mednarodnega korporativnega sponzorskega komuniciranja na dveh stebrih – hokeju na ledu in kolesarstvu, dveh športih, ki se odlično dopolnjujeta pri pokrivanju posameznih evropskih tržišč. Oba predstavljata zelo močan instrument za povečevanje prepoznavnosti znamke, imidža produktov ter prisotnosti znamke in produktov. Kolesarstvo je izvrstna priložnost, da se Škodina vozila pokažejo v samem jedru tekmovalnega dogajanja, kjer so v tesnem stiku s tekmovalci, navijači in potencialnimi kupci. S tega vidika je zelo pomembna kontinuiteta, veselijo pa nas tudi prizadevanja organizatorjev, da bi Tour de France, ki predstavlja vrhunec kolesarskih tekmovanj, razširili tudi v druge države, kot sta denimo Španija in Švica, kjer se bodo letos odvijale nekatere etape Toura.“

 

Porsche Slovenija