Škoda Avto na avtomobilskem salonu v Ženevi

Sobota, 07 Februar 2009

Družba Škoda Auto bo na salonu predstavila model Yeti, ki temelji na istoimenskem konceptu. Vsesplošno uporabni yeti je namenjen tako za vožnje po mestu kot tudi za uporabo v prostem času. Ta čistokrvni športno-terenski avto je praktična in pametna odločitev za tiste kupce, ki iščejo kompaktno ter obenem robustno, vsestransko in nadpovprečno varno vozilo.. 

V Ženevi bo svetovni javnosti premierno predstavljena tudi okolju prijazna octavia GreenLine, ki se lahko pohvali s povprečno porabo goriva 4,4 litra in emisijami CO2  le 116 g/km. Vanjo je vgrajen popolnoma novi motor 1,6 TDI, ki s pomočjo tehnologije vbrizga preko skupnega voda pridela 105 KM in 250 Nm navora. Že serijsko je opremljen s filtrom za trdne delce.

V Ženevi bosta predstavljena tudi nova fabia scout ter dirkalnik fabia S2000.

Zanimiva bo tudi predstavitev Škodinih oblikovalskih študij s skupno oznako EMO. Gre za koncepte, ki so zasnovani za izražanje emocionalne plati vozil in znamke. Z njimi se predstavlja Škodin aktualni slog oblikovanja, pri katerem sta poleg funkcionalnosti poudarjena tudi veselje do življenja in izrazita slogovna zanesljivost. Študije, ki so osredotočene tako na notranjost vozil kot tudi na karoserije, razkrivajo, kakšne so možnosti in sposobnosti Škodinega oblikovalskega studia