Škoda izdelala štirimilijonto octavio

Sreda, 28 Avgust 2013

Škoda je izdelala štirimilijonto octavio. Jubilejno vozilo – Octavia tretje generacije v 'dirkaško modri' barvi – je danes zapeljala s tekočega traku v matični tovarni v Mladi Boleslav. Octavia že od leta 1996 postavlja standarde v segmentu kompaktnih vozil in je daleč najbolje prodajani Škodin model.

"Štiri milijone izdelanih vozil Octavia – ta impresivna številka pomeni veličasten uspeh samega modela in tudi znamke," je dejal predsednik uprave družbe Škoda, prof. dr. h.c. Winfried Vahland. "Kot 'srce znamke' je octavia pomembno zaznamovala neverjetni razvoj znamke Škoda in prispevala k temu, da je podjetje danes to, kar je: mednarodno uspešen proizvajalec, ki je prisoten na več kot 100 svetovnih trgih. S tretjo generacijo se ta razvoj nadaljuje s še večjim zagonom. Z dobrimi Škodinimi geni je nova Octavia znova zadetek v polno. To je doslej največja, najbolj praktična, najvarnejša, najudobnejša, najlažja in okolju najbolj prijazna Octavia," je povedal Vahland.

Oktobra 1996, ko so začeli izdelovati octavio, je bil to prvi povsem na novo razvit Škodin model po padcu železne zavese in po vzpostavitvi sodelovanja med Škodo in Volkswag­nom. Od leta 1996 do vključno julija 2013 je bilo globalno končnim kupcem prodanih skoraj štiri milijone vozil Octavia – to je okrog 38 % celotne Škodine prodaje v tem časovnem obdobju. Octavia je tako nesporno najbolje prodajani model v skoraj 118-letni zgodovini podjetja. Tudi zato je nova Octavia najpomembnejši model v sedanji največji produktni ofenzivi v zgodo­vini družbe Škoda.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper