Škoda izdelala že 1.500.000 octavij druge generacije

Nedelja, 18 December 2011
Škoda Octavia je že od vsega začetka uspešnica te znamke in ključni steber rasti ugleda ter prodaje. Drugo generacijo so pričeli izdelovati leta 2004, jubilejni model, ki je pripeljal iz tekočih trakov tovarne Mlada Boleslav, pa je bela Octavija Combi GreenLine.



Kljub temu, da je omenjena okrogla številka spoštovanja vredna, ne ključuje še strukturno enakega vozila “MingRui”, ki se od leta 2007 proizvaja in prodaja na Kitajskem, v okrilju Shanghai Volkswagen. Octavijo II izdelujejo oziroma sestavljajo v sledečih tovarnah: Mladá Boleslav in Vrchlabí (Češka republika), Kaluga (Rusija), Aurangabad (Indija), Usť-Kamenogorsk (Kazahstan), Bratislava (Slovaška), in Solomonovo (Ukrajina).

Preteklih 15 let je octavia srce znamke Škoda. Je resnično “simply clever” vozilo: prostorno, praktično, družinsko in cenovno dostopno,” je komentiral Michael Oeljeklaus, član Škodine uprave, zadolžen za proizvodnjo in logistiko. “Octavia je močno zaznamovala hitri vzpon naše znamke od devetdesetih let prejšnjega stoletja. Še posebej druga generacija, ki se izdeluje od leta 2004, je za nas pomenila velik preskok. 1.500.000 izdelanih octavij druge generacije jasno odraža ta uspeh. Octavia bo tudi v bodoče igrala pomembno vlogo v naši modelni ponudbi, saj je osrednji steber naše rasti, ki smo jo poimenovali “Strategija rasti 2018”.