Škoda je zagnala proizvodnjo nove octavie

Ponedeljek, 17 December 2012

Škoda je danes pričela proizvajati tretjo generacijo škode octavie, v svojem domačem obratu Mladá Boleslav, ki je bil za ta namen posodobljen, kapacitete pa povečane. Prodaja nove octavie se bo na prvih trgih po Evropi pričela konec januarja 2013.


Octavia je srce naše znamke,” je poudaril izvršni direktor Škode, Winfried Vahland. “Naši ljudje imajo vse kompetence, da izdelajo najboljšo octavio doslej. Ta avto bo razred zase v vsakem pogledu. Zato je danes dober trenutek za štartni strel tretji generaciji.

Nova octavia naj bi nadaljevala uspešno zgodbo predhodnic in bila osrednji steber strategije rasti znamke Škoda. Prodaja octavie je v letu 2012 namreč globalno znašala kar 44% celotne prodaje znamke Škoda. Še pred tem pa je  bila octavia tisti ključni model, ki je od leta 1996 spremenil pogled ljudi na to znamko in jo ponesel na več kot 100 trgov. V tem času so Škodini prodajalci po vsem svetu kupcem dobavili kar 3,7 milijona octavij.

V pripravi proizvodnje nove škode octavie je Škoda izvedla eno najbolj obsežnih posodobitev tovarne Mladá Boleslav doslej. Posodobitev je prinesla novo karosernico, novo avtomatsko linijo za lakiranje notranjosti, v prihodnjem letu pa bodo dodali še novo prešo. Dnevno proizvodno kapaciteto modelov Octavia/Rapid bodo postopoma povečali iz 800 na 1200 vozil. Poleg teh dveh škod v tovarni Mladá Boleslav izdelujejo tudi fabio.

Aleksander Praper