Škoda na vrhu po mnenju bralcev Top geara

Ponedeljek, 19 Februar 2007

Več kot 56.000 bralcev revije Top Gear je ocenilo 152 avtomobilov v letni anketi zadovoljstva lastnikov vozil. V skupnem seštevku so sodelujoči bralci izbrali Škodo za vodilnega proizvajalca leta 2006, pri čemer so se modeli Octavia, Fabia in Superb uvrstili v prvo deseterico..

Tretje mesto v prestižni anketi je dosegla Octavia prejšnje generacije, ki jo je Top Gear opisal kot »mojstrovino zanesljivosti«. Četrto mesto je pripadlo »očarljivi« majhni Fabii, razkošen Superb pa se je uvrstil na sedmo mesto. Te tri impresivne uvrstitve so Škodi pripomogle k skupni zmagi.

Predstavnik vodilne avtomobilistične revije v Veliki Britaniji je dejal: »Da je pretrgal japonski monopol na vrhu razpredelnice, je za češkega proizvajalca izjemen dosežek– zlasti prekinitev dominacije Lexusa – ter zaslužena nagrada za izdelovanje odličnih avtomobilov, ki izpolnjujejo želje in zahteve lastnikov. Nazdravimo Škodi.«

Rezultati ankete bodo del marčevske izdaje revije Top Gear; že sedaj so dostopni na spletni strani www.topgear.com.

Vse kaže, da bo nova Škoda Fabia nadaljevala priljubljenost znamke v Veliki Britaniji, ko bo maja zapeljala v prodajne salone. Nova Octavia – predstavljena 2005 – je že doživela topel sprejem strokovnih novinarjev ter približno 18.000 britanskih kupcev.

 

Porsche Slovenija