Škoda povečala proizvodnjo modela Fabia

Sobota, 30 Maj 2009

Družba Škoda Auto je obseg proizvodnje modela Škoda Fabia povečala s 1.000 na 1.200 vozil dnevno. S tem so se odzvali na povečano povpraševanje predvsem po manjših vozilih, ki ga je vzbudila uvedba tako imenovane premije za čisto okolje v nekaterih državah Evropske unije. .  

"To je bil nujni korak, če hočemo zadovoljiti znatno večje povpraševanje. Kljub temu rekordnemu obsegu proizvodnje pa se bo še vedno lahko zgodilo, da bo treba na naročeno vozilo počakati. Poleg tega se ukvarjamo tudi z optimiranjem logističnega sistema, da bi naše Fabie karseda hitro prišle do kupcev," je povedal Fred Kappler, član uprave, odgovoren za prodajo in trženje.

Prodaja Škodinih vozil je najbolj poskočila v Nemčiji. Tam so v prvih štirih mesecih letošnjega leta prodali skupno 29.280 primerkov Fabie. V primerjavi z lanskim letom, ko je bilo v obdobju od januarja do aprila prodanih 15.430 vozil Fabia, to predstavlja skoraj podvojeni obseg prodaje.

Poleg modela Škoda Fabia je v Nemčiji med kupci zelo priljubljena tudi Octavia Tour.

Škoda Fabia je med kupci deležna tolikšnega zanimanja in priljubljenosti zlasti zaradi odličnega razmerja med ceno in vrednostjo ter nizkih obratovalnih stroškov.  Te lastnosti so še bolj izrazite pri okolju prijaznejši različici Škoda Fabia GreenLine, ki se lahko pohvali s kombinirano porabo dizelskega goriva samo 4,1 l/100 km in z nižjo emisijo CO2 – samo 109 g/km.

 

Porsche Slovenija