Škoda povečala proizvodnjo motorjev in menjalnikov

Ponedeljek, 23 Marec 2009

Pri družbi Škoda Auto so s proizvodnjo motorjev in menjalnikov v prvih mesecih tega leta dosegli višek proizvodnih zmogljivosti. Proizvodnja v tovarni motorjev se je povečala kljub trenutni svetovni finančni krizi.. 

„Zaradi premije za oddajo rabljenega vozila v razgradnjo in zaradi večjega povpraševanja po malih avtomobilih se je proizvodnja motorjev z manjšo prostornino v družbi Škoda Auto povzpela na 1600 kosov na dan. To je precejšnje povečanje glede na gospodarsko recesijo in dosedanjo proizvodnjo povprečno 1200 motorjev na dan. Povečano povpraševanje je pozitivno vplivalo tudi na proizvodnjo menjalnikov – v dnevnem planu je trenutno 2000 kosov,“ je povedal Horst Mühl, član uprave družbe Škoda Auto, odgovoren za proizvodnjo in logistiko.

Družba Škoda Auto poleg vozil izdeluje tudi pomembne avtomobilske dele, ki jih ne vgrajuje samo v lastna vozila, temveč jih dobavlja tudi ostalim znamkam koncerna Volkswagen. Portfelj družbe zajema maloprostorninska 3-valjna motorja 1.2 6V HTP 44 kW in 1.2 12V HTP 51 kW ter menjalnik MQ200.

Obe različici motorja in menjalnik vgrajujejo v vozila Škoda Fabia in Škoda Roomster, Volkswagen Polo in Volkswagen Fox, SEAT Ibiza in SEAT Cordoba.

 

Porsche Slovenija