Škoda predstavila poročilo o trajnostnem razvoju

Sreda, 11 Junij 2008

Družba Škoda Auto je objavila aktualno poročilo o trajnostnem razvoju za obdobje 2007/2008. Gre za tretjo izdajo publikacije o okolju prijaznem in družbeno odgovornem delovanju največjega češkega proizvajalca vozil.. V skladu z metodologijo trajnostnega razvoja je poročilo razdeljeno na tri temeljna področja – ekonomsko, socialno in ekološko. Vključuje tudi preglednice najpomembnejših kazalnikov z omenjenih področij.

Poročilo o trajnostnem razvoju 2007/2008 je izšlo v dveh jezikovnih različicah – v češčini in angleščini, kot prispevek k ohranjanju okolja pa bo bralcem na voljo predvsem v elektronski obliki, saj to omogoča kar najmanjšo porabo materiala. Poročilo je na voljo na spletnem naslovu:

http://new.skoda-auto.com/Documents/EnvironmentDocuments/SustainabilityReport_2008.pdf.

Poročilo bo v manjši količini objavljeno tudi v tiskani obliki. V ta namen so uporabili predvsem naravne materiale, ki jih je mogoče popolnoma reciklirati.

"Družba Škoda Auto pripisuje varovanju okolja velik pomen, kar lahko dokažemo tudi s konkretnimi rezultati. Tu ne gre le za trenutno najaktualnejšo problematiko, torej za zmanjšanje emisij CO2 in drugih škodljivih snovi, temveč gre predvsem tudi za okolju prijazno proizvodnjo, za okolju prijazne nove investicije, za odgovoren odnos do okolja in za še veliko drugih elementov. Na tem področju je družba storila velik korak naprej in ravno to želimo predstaviti v poročilu o trajnostnem razvoju," je povedal Reinhard Jung, predsednik uprave družbe Škoda Auto.

 

 

Porsche Slovenija