Škoda Superb imenovana za “češki avto leta 2009”

Petek, 23 Januar 2009

Model Škoda Superb je zmagovalec 15. prireditve “ČEŠKI AVTO LETA 2009”, na kateri se je za naziv potegovalo 42 novosti v avtomobilski industriji. O zmagi Škode Superb in prvouvrščenih vozil v ostalih kategorijah sta odločali 23-članska strokovna žirija ter širša javnost. Pri odločanju je skupno sodelovalo 70.047 glasovalcev.. 

Dr. E. Scholz, član uprave družbe Škoda Auto, ki je odgovoren za tehnični razvoj, je ob tej priložnosti dejal: “To je za nas dober znak, zlasti v teh težkih razmerah. Rezultat izbora “Češki avto leta 2009” je pokazal, da smo pridobili zaupanje tako čeških novinarjev kot tudi kupcev. Ključnega pomena za nas je, da ponujamo vozila izjemne kakovosti. Škoda Superb je rezultat odličnega sodelovanja zaposlenih v družbi Škoda.”

Letos so bila nominirana vozila razdeljena v pet kategorij. V kategoriji mini in malih avtomobilov, v kateri je bilo nominiranih 8 vozil, je prvo mesto zasedla ford fiesta, v kategoriji srednjega in zgornjega srednjega razreda pa škoda superb. V kategoriji enoprostorskih vozil je bilo 9 nominiranih vozil, prvo mesto pa je osvojil citroën berlingo. Med 12 nominiranimi avtomobili v kategoriji športnih terenskih in terenskih vozil je bil za najboljšega izglasovan audi Q5, medtem ko je volkswagen scirocco zmagal v kategoriji luksuznih in športnih vozil ter kabrioletov.

Porsche Slovenija