Škoda v Ženevi

Torek, 22 Februar 2011
Družba Škoda Auto bo na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila novo celostno podobo. Ta bo skupaj z osveženim logotipom tudi vizualno odražala novo usmeritev te avtomobilske znamke. Po uspešnem razvoju v zadnjih dvajsetih letih in lanskih najboljših prodajnih rezultatih v zgodovini podjetja želi Škoda do leta 2018 obseg prodaje vsaj podvojiti. Poleg nove celostne podobe, posebne serije fabia Monte Carlo in aktualne modelske palete, bo Škoda v Ženevi predstavila tudi  študijo, ki nakazuje prihodnjo oblikovalsko govorico znamke.



Za družbo Škoda Auto dobri poslovni rezultati v zadnjem času predstavljajo odlično izhodišče za nadaljnjo rast. Nova celostna podoba bo tem načrtom dala dodaten zagon. K novi podobi sodi tudi izpopolnjen logotip, ki ga zaznamujejo intenzivnejše barve in jasnejša struktura. V prihodnjih mesecih bodo z novo podobo uskladili vsa notranja in zunanja komunikacijska sredstva in oznake pri proizvajalcu, uvoznikih in trgovcih. Z novimi smernicami bodo jasno posodobili tudi arhitekturo prodajnih salonom in zunanjo podobo servisnih partnerjev.

Študija, ki jo bo Škoda bodo premierno predstavila v Ženevi, daje vpogled v prihodnje oblikovalske elemente in izpopolnjeno oblikovalsko govorico znamke. Nova oblikovalska zasnova bo navdušila s prečiščenimi linijami in natančnostjo izdelave. Novi logotip, ki bo krasil omenjeno študijo, bo za nove Škodine modele serijsko v uporabi od leta 2012 naprej.

Ob 110. obletnici športnega avtomobilizma bo svetovno premiero v Ženevi doživel tudi posebni model Fabia Monte Carlo. S športnim podvozjem, dinamičnim videzom in notranjostjo v slogu modelov RS je to vozilo poklon uspehom, ki jih je Škoda dosegla na dirkalnih stezah. Teh bo tudi v letošnji sezoni brez dvoma veliko. To že dokazuje odlična uvrstitev Freddyja Loixa, ki je s Fabio Super 2000 na jubilejnem 100. rallyju Monte Carlo konec januarja zasedel 2. mesto.

Škoda Auto se na razstavišču Palexpo predstavlja na 1.918 m2 velikem prostoru v hali 2.