Škoda yeti prihaja v Slovenijo

Petek, 25 September 2009

V mesecu oktobru bo v prodajne salone po Sloveniji zapeljal yeti, najnovejši model znamke Škoda. Zanimanje za škodo yeti je bilo izjemno že v času predprodaje, saj že več kot 50 kupcev nestrpno pričakuje, da bodo prevzeli ključe svojega novega vozila.

Kompakten, simpatičen in poln presenečenj – takšen je novi yeti. 4,2 metra dolgi petvratnik ima vse značilnosti znamke Škoda: markantna maska z lamelami na mreži hladilnika in prijazna podoba žarometov samozavestno izkazujeta "družinsko pripadnost". Čvrsti boki in poudarjeni blatniki ustvarjajo vtis robustnosti in zanesljive lege na cesti, pri čemer pa karoserija ni videti okorna in težka.

Natančno uravnotežena zasnova podvozja zagotavlja tisto, kar daje slutiti že sama oblika: užitek v vožnji in dinamiko. Poleg moderne zunanjosti daje yeti vozniku in sopotnikom tudi občutek ugodja in varnosti. Motorna ponudba obsega dva TSI motorja z močmi 105 in 160 KM, ter tri TDI-je z močmi 110, 140 in 170 KM. Pogon je lahko prednji ali štirikolesni.

Yeti je v Sloveniji na voljo s tremi paketi opreme - Active, Ambition in Experience. V osnovno opremo so vgrajene štiri zračne blazine, ESP, radio s CD/mp3 predvajalnikom, klimatsko napravo, potovalni računalnik in meglenke. Cene se pričnejo pri 16.990 €, za model Active TSI, štirikolesni pogon je na voljo od 21.465 €, v izvedbi Active TSI 4x4, ki ima tudi močnejši TSI motor s 160 KM. Na vrhu palete pa je cena 28.366 € za model Experience TDI CR 4x4.

Vsi, ki bi želeli novo škodo yeti še bolje spoznati, se lahko do sredine oktobra pridružijo prireditvam »Yeti Roadshow«, na katerih si lahko vozilo podrobno ogledajo in tudi preizkusijo.

Porsche Slovenija