Škoda že devetič glavni sponzor Tour de France

Četrtek, 12 Julij 2012

Letošnje leto je Škoda že devetič glavni sponzor svetovno znane kolesarske dirke Tour de France. Češka znamka je na tem velikem športnem tekmovanju prisotna s 110 vozili in s spremljevalnimi aktivnostmi.


Kolesarjenje ostaja pomemben del Škodine strategije sponzorstev. Dober način promocije na tem področju je prisotnost na 99. nadaljevanju kolesarske tekme Tour de France. Škoda je namreč svoje korenine pognala ravno s proizvodnjo koles, in sicer leta 1895.

Poleg 110 Škodinih vozil, od modela Citigo do Superb, ki jih uporabljajo organizatorji tekmovanja, je Škoda tudi pokrovitelj «bele majice» ki jo nosil najboljši kolesar, mlajši od 25 let. Škoda je tudi pokrovitelj petih profesionalnih ekip in dveh ekip tehnične pomoči.

Tour de France, ki velja za eno najbolj napornih tekmovanj, ob sami trasi beleži okoli 15 milijonov gledalcev, kar 2 milijardi pa jih dirko spremlja preko televizijskih ekranov. S tem Tour de France po gledanosti zaseda tretje mesto – za Soccer World Cup in Olimpijskimi igrami. Škoda bo torej močno prisotna med ljubitelji kolesarjenja med 30. junijem in 22. julijem, ko se bo v centru Pariza zaključila 3479 kilometrov dolga kolesarska preizkušnja.

Aleksander Praper