Uredba o vožnji v naravnem okolju

Ponedeljek, 13 December 2010
Tik po tem ko je slovenske ceste in poti v zajetnih količinah pobelil sneg je na plan udarila novica, da priprava nove uredbe o vožnji v naravnem okolju nima pravne podlage v zakonu. Torej po več kot letu in pol, odkar je ministrstvo za okolje in prostor začelo pripravljati nov, bistveno strožji predpis o prepovedi vožnje v naravi in je preden bi morala uredba v potrditev na vlado, ministrstvo, ki ga vodi Roko Žarnić, na podlagi mnenja treh predavateljev mariborske Pravne fakultete ugotovilo, da za sprejetje nima zakonske podlage.



V pravnem mnenju avtorji Rafael Cijan, Jurij Toplak in Tadej Dubrovnik z mariborske pravne fakultete ugotavljajo, da uredba nima podlage v zakonu, zato bi bilo njeno sprejetje nezakonito in protiustavno. To zdaj priznavajo tudi na ministrstvu. Zakon o ohranjanju narave, ki je omogočal sprejetje stare uredbe o prepovedi vožnje v naravnem okolju, je bil namreč vmes spremenjen, zato te podlage v njem ni več. Stara uredba velja, a nove ni mogoče sprejeti. Da bi preprečili morebitne pritožbe na ustavno sodišče, so se na MOP odločili, da pripravijo nov zakon.

Kaj pravi Uredba:
Po Uredbi o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju je vožnja po nekategoriziranih in gozdnih cestah možna. Po Zakonu o gozdovih in Pravilniku o gozdnih prometnicah je uporaba posebnih prevoznih sredstev na gozdnih cestah dovoljena, če z režimom uporabe gozdne ceste ni določeno drugače. Po Zakonu o javnih cestah je na nekategoriziranih cestah, kjer se ne odvija promet, vožnja z motornimi sanmi dovoljena na način in pod pogoji, kot jih določijo lastniki ali od njih pooblaščeni upravljalci teh prometnih površin. Glede na odgovore lahko zaključimo, da je vožnja z motornimi sanmi po zasneženih gozdnih cestah, po katerih se ne odvija promet, dovoljena, če z režimom uporabe gozdne ceste ni določeno drugače.

Opozarjamo pa na Zakon o Triglavskem parku, ki v 12. členu (31. točka) prepoveduje uporabo motornih sani na celotnem območju Triglavskega narodnega parka, razen v zvezi z reševanjem ponesrečencev in za nujno oskrbo planinskih postojank ter za zimsko krmljenje in reševanje divjadi.

Vir:
Ministrstvo za okolje in prostor


Sporočilo in fotografije: Ski & Sea