Volkswagen Group Rusija in GAZ Group sklenila dogovor

Petek, 17 Junij 2011
Volkswagen Group Rusija in ruski avtomobilski proizvajalec GAZ Group sta pred tremi dnevi podpisala pogodbo o letni proizvodnji 110.000 vozil znamk Škoda in Volkswagen. Kot prvo vozilo naj bi s tekočega traku v tovarni v Nižnem Novgorodu konec leta 2012 zapeljal model Škoda Yeti. Kasneje naj bi tam začeli proizvajati tudi octavio in novo volkswagen jetto. Nemško-ruski dogovor je zaenkrat sklenjen do leta 2019.



Predsednik uprave družbe Škoda prof. dr. h.c. Winfried Vahland je poudaril strateški pomen tega sodelovanja za znamko Škoda: "Ruski trg sodi med naša najpomembnejša prodajna tržišča. In njegov pomen bo čedalje večji. Partnerstvo z družbo GAZ je pogoj za to, da bo Škoda v tej državi lahko nadalje beležila uspešno rast poslovanja. Škoda se s tem še bolj približuje ruskemu trgu in ruskim kupcem."

Poleg Kitajske in Indije je ruski trg najpomembnejši steber v strategiji rasti znamke Škoda. Družba danes pri prodaji v tej državi beleži rekord za rekordom. S 6.100 prodanimi vozili je Škoda meseca maja v Rusiji dosegla najboljši prodajni rezultat vseh časov in tretji najboljši prodajni mesec zapored. Škoda je v prvih petih mesecih letošnjega leta v Rusiji prodala skupno več kot 25.500 vozil (plus 63,4 odstotka).

Proizvodnja modelov znamk Škoda in Volkswagen bo potekala na GAZ-ovih linijah za izdelavo osebnih vozil, ki jih bodo uporabljali izključno za Volkswagen Group Rusija. V sklopu tovarne je v izgradnji nov obrat za izdelavo karoserij. Z ustreznimi postopki in usposabljanji bo zagotovljeno dosledno upoštevanje vseh Volkswagnovih standardov kakovosti.