www.ferrari.com od 29.3.2009 z novo podobo

Torek, 31 Marec 2009

Ferrari je izbral nedeljo, 29. marca za predstavitev nove spletne strani www.ferrari.com, da bi svečano označil prvo tekmo svetovnega prvenstva v pokalu Grand Prix . Novi sijajni portal ponuja izviren dostop do sveta vzpenjajočega se konjička. Uporabnikom ne ponuja zgolj popolnoma novega izgleda stani, temveč tudi množico vsebin brez primere, tudi dogajanja skrita očem..

Ferrari je bil eden prvih v začetku 90ih, ki se je predstavljal na spletu. Cilj prenovljene strani danes je, da se bodo na njegovo stran prijavili navijači in navdušenci, ki bodo prav vsak dan « on line » doživljali Ferrari. Ta doživetja se bodo lahko razlikovala, če bo šlo za stranko, navdušenca najnovejših avtomobilov ali klasike ali dirkaškega navijača.

Z novim portalom bo uporabnikom, ki se razlikujejo po različnih interesih, ponudila virtualni pobeg v svet Ferrarija. Obiskovalci strani bodo uživali v tako bogatih vsebinah, kot nikoli doslej. Navdušenci vseh starosti bodo bližje Maranellu in njegovim vrednotam s preprosto prijavo na www.ferrari.com. Pred njihovimi očmi se bo prikazal obširen izbor  vsebin, ki bodo odražale neprekosljivo filozofijo vzpenjajočega se konjička. Popolnoma prenovljenemu in svežemu grafičnemu videzu strani so se pridružiel tudi nove, unikatne vsebine, ki obiskovalce vključujejo v Ferrarijev svet vsepovsod, od dejavnosti do proizvodov.  Tudi na novih straneh se je obdržal del, ki je rezerviran ekskluzivno za stranke, tako da imajo lastniki vozil poseben komunikacijski kanal, kii se razlikuje od običajnih.

Neodvisno od interaktivnih vsebin, ki kar prekipevajo od ekskluzivnih slik GT&športnih avtomobilov, Scuderie F1, novic, t.i. Community in Ferrari prodajalne (store), se www.ferrari.com lahko ponaša tudi s posebnostjo : Doživetje Maranello.

Doživetja Maranello omogoča obiskovalcem spletne strani virtualni obisk tovarniškega kompleksa. Vstopijo na zgodovinskih vratih na Via Abetone, kot bi to naredili ob obisku v živo, in se kasneje preseli na nova območja proizvodnje, ki so jih zasnovali vodilni mednarodni arhitekti kot so Renzo Piano, Massimiliano Fuksas in Jean Nouvel. Prostorske slike pod kotom 360° in video klipi vsake stavbe posebej, kakor tudi tekst ob tem, nudijo občutek priviligeja, da vidimo svet, kjer se delajo najbolj fascinantna vozila na svetu.   Privilegij, ki so ga običajno deležni le redki srečneži.

Toda virtualnih doživetij še ni konec. Pri izbiri možnosti « GT&Sports car » (GT&Športna vozila), se obiskovalci  znajdejo na tipičnem italijanskem trgu- poklon znanemu trgu Campidoglio v Rimu. Tam lahko vidijo vse trenutne modele, ki jih lahko pregledujejo in zumirajo zunanje in notranje detajle. Obiskovalec si lahko tudi oblikuje  avto po svojih željah. In na koncu le še obrne ključ na vozilu in uživa v zvoku 8 in 12valjnika.

Ko si obiskovalec izbere vozilo, ga lahko popelje na testno vožnjo po dirkališču Mugello. A to še ni vse. Obiskovalec lahko primerja svoj čas s časom Michaela Schumacherja, nekdanjega svetovnega prvaka Formule 1, ki je prevozil dirkališče v Mugellu z vsemi vozili iz obstoječe ponudbe vozil. Tako lahko virtualni vozniki dobijo tudi njegov nasvet kako naj izberejo najbolj idealno linijo in kako naj pospešujejo iz različnih zavojev. Gotovo enkratno doživetje.

Neverjetno pa je tudi, kako lahko navijači Formule 1 spremljajo dogajanja, sledijo doživljanju voznikov preko njihovih osebnih blogov. Z izborom te možnosti se odpirajo vrata tekmovalnega oddelka GES in tako omogoča, da raziskujejo najbolj skrita področja moštva Scuderia Ferrari.