Začela se je predprodaja škode superb combi

Sreda, 20 Januar 2010

Potem ko je Škoda lani na trg uspešno uvedla Superb limuzino, sedaj predstavlja težko pričakovano karavansko različico – Superb Combi. Z novim vsestranskim vozilom srednjega razreda, ki prepriča z nadpovprečno prostornostjo in udobjem, češka znamka spet postavlja nova merila v tem segmentu. Predprodaja se je pričela tudi v Sloveniji, uradni začetek prodaje pa bo sledil v začetku februarja.


4,84 metra dolgi superb kombi ima poleg nadpovprečno prostornega potniškega prostora tudi izjemno velik in praktičen prtljažnik. Njegova osnovna prostornina zanaša 633 litrov, povečati pa jo je moč vse do 1817 litrov. Notranja oprema karavana je enaka kot pri limuzini, superb combi pa kot prvi pri Škodi uvaja dostop v vozilo brez uporabe ključa, ter zagon motorja z gumbom. Paleta za novi superb combi je večinoma enaka kot za limuzino: obsega tri bencinske in tri dizelske motorje.

Škoda superb combi je v Sloveniji na voljo s tremi paketi opreme - Comfort, Ambition in Elegance. Osnovni bencinski model 1,4 TSI Comfort stane 20.990 €, osnovni dizelski 1,9 TDI Comfort pa 23.050 €. Najdražja izvedba med bencinskimi je model 3,6 FSI Elegance 4x4 DSG, ki stane 35.762 €, najdražja med dizli pa 2,0 TDI DPF Elegance DSG, za 32.928 €. Za vse izvedbe škode superb combi velja 4-letno jamstvo, brez omejitve kilometrov.

 

Povzeto po sporočilu Porsche Slovenija