Začetek proizvodnje škod fabij RS in greenline II

Sobota, 03 Julij 2010

V Škodini tovarni je junija stekla serijska proizvodnja dveh novih izvedb popularne Fabie. Od sredine leta 2010 sta kupcem v Sloveniji na voljo športna modela Fabia RS in Fabia Combi RS ter druga generacija Fabie Combi GreenLine iz serije okolju prijaznih vozil.

Družba Škoda Auto je svoja najbolj športna modela – Fabio RS in Fabio Combi RS – predstavila na avtomobilskem salonu v Ženevi. Prvič sta oba športna modela opremljena z 1,4-litrskim 4-valjnim bencinskim motorjem z dvema turbopolnilnikoma (132 kW). S povprečno porabo goriva 6,4 l/100 km Fabia RS izjemno moč kombinira s prav tako izjemno varčnostjo. In še ena novost – športna izvedba najmanjšega modela Škodine družine je sedaj na voljo tudi kot karavan (Combi).

Škoda dve leti po uvedbi Fabie GreenLine predstavlja že drugo generacijo tega okolju prijaznega vozila. Škoda Fabia Combi GreenLine II se lahko pohvali s številnimi tehničnimi inovacijami, med katerimi so v ospredju predvsem novi motor 1.2 TDI CR DPF z vbrizgavanjem preko skupnega voda in filtrom za trdne delce, ki razvije moč 55 kW ter sistem start-stop, sistem za regeneracijo zavorne energije, prikaz priporočene prestave na matričnem zaslonu v kombiniranem instrumentu itd. Motor Fabie Combi GreenLine II porabi le 3,4 l goriva na 100 km, emisije CO2 pa znašajo le 89 g/km.

 

PR Porsche Slovenija