Kia cee'd II - napoved

Sreda, 15 Februar 2012

Kia cee'd je prelomni model te znamke, saj ji je prinesel preporod in široko prepoznavnost. Po šestih letih, odkar je bila kia cee'd prvič predstavljena v Ženevi, je napočil čas, da v Ženevi spoznamo njeno naslednico. Novi ceed je oblikovno videti zrel, sodoben in privlačen, podatke o vgrajenih tehničnih rešitvah pa trenutno še niso razkrili.


Novi cee'd je daljši, širši in nižji od predhodnika, čeprav je postavljen na enako dolgo medosno razdaljo. Široka koloteka in izpostavljeni blatniki poskrbijo za stabilen videz. Položni A-stebriček, v boka razpotegnjena prednja žarometa (z LED dnevnimi lučmi), velika »tigrova  maska« in široka zračna reža v odbijaču, tvorijo prepoznavnost prednjega dela. S strani je cee'd klinasto oblikovan, ramenska linija se širi proti zadku, stekla se ožijo, streha pa se spušča in zaključi v strešni spojler. Na zadnjem delu vozila so opazne široke luči, ki so podaljšane v prtljažna vrata in presekane z zanimivim pregibom, ki se nadaljuje proti kolesnim odprtinam. Dinamičnost kie cee'd z zadnje strani poudarja odbijač z okrasnimi vdrtinami.

Tudi notranjost je videti bolj resno, sodobno in urejeno. Izboljšana ergonomija stikal ter voznega položaja  in nov osrednji zaslon na dotik, so ključne pridobitve. Uporabniki bodo veseli tudi kakovostnejših materialov. Instrumentna plošča je zasukana proti vozniku in oblikovno navdahnjena z letalskimi kokpiti. Stikala za najbolj pomembne funkcije so razporejena okoli volanskega obroča. Gumbki s kromiraimi obrobami, mehke plastike in občutek masivnih kovinskih notranjih kljuk, naj bi prepričali potnike v kakovost.

Galerija


Aleksander Praper