KIA picanto – napoved

Sobota, 07 Januar 2017

KIA je objavila prve fotografije in podatke tretje generacije modela Picanto, globalno enega najuspešnejših modelov te korejske znamke. Novi picanto bo ob enaki velikosti nudil več prostora, bolj odločno obliko, predvsem pa več sodobnih sistemov.

Novi picanto je enako dolg kot predhodnik (3595 mm), a ima 15 milimetrov daljšo medosno razdaljo (2400 mm), kar pomeni krajše previse in s tem bolj stabilen videz. Novega picanta so zasnovali v oblikovalskih centrih znamke KIA v Frankfurtu in Namyangu. Oblika je bolj ostra in želi izražati več odločnosti, prve fotografije pa prikazujejo najbolj športno in mladostno izvedbo GT-Line. Čeprav je ta prikazan v belo-rdeči kombinaciji, bo ponudba novih picantov obsegala 11 barvnih odtenkov in voznikom omogočila izstopanje iz množice.

V notranjosti novega picanta osrednji prostor zavzema na vrh armaturne plošče postavljen zaslon na dotik, preko katerega se upravljajo vse funkcije informacijsko-zabavnega sistema. Picanto bo nudil sodobne komfortne in varnostne pripomočke, omogočal pa bo tudi bolj pestro izbiro barv, opreme in oblazinjenj. Kupci novega picanta bodo cenili prostornejšo kabino in večji prtljažnik ter bolj premišljeno razporeditev.

KIA bo novega picanta predstavila na avtomobilskem salonu v Ženevi, marca, prodaja (tudi pri nas) pa se bo predvidoma pričela že maja.

Aleksander Praper

Galerija