Kia sportspace – napoved

Ponedeljek, 02 Marec 2015

Kia Motors bo 3. marca na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila koncept športnega karavana Sportspace, ki je ustvarjen za dolge vožnje, namenjen hitrim potovanjem z maksimalnim udobjem in minimalnim stresom, v skladu s tradicijo grand tourerjev in vikend izletov.


Kiin koncept Sportspace, oblikovan v Kiinem oblikovalskem centru v Frankfurtu, pod vodstvom Gregoryja Guillauma, glavnega evropskega oblikovalca, prinaša edinstveno in privlačno obliko. Vozilo je nastalo kot rezultat predanosti stilskemu in vznemirljivemu prevažanju štirih oseb, ki pa je obenem prostorno in uporabno, brez odpovedovanja zmogljivostim, trajnosti in varčnosti.

Koncept Kia Sportspace je prepoznaven po maski hladilnika v stiliziranem videzu „tigrovega nosu“. Pohvali se lahko s skladnimi merami in enostavnimi, čistimi površinami, zaradi česar ustvari drzen in dinamičen videz. Istočasno naj bi koncept Sportspace nudil veliko mero udobja in zajeten, nadvse uporaben prtljažni prostor.

Odločili smo se za dizajn, ki predstavlja povsem nov rod grand tourerjev – za aktivne ljudi, ki ob koncih tedna potrebujejo soliden prtljažnik, ampak ne v škodo vožnje s stilom, udobjem in športnimi elementi,” je koncept pojasnil Gregory Guillaume, Kiin glavni oblikovalec v Kiinem oblikovalskem centru v Frankfurtu.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper