Kia pro_cee'd – napoved

Četrtek, 13 September 2012

Kia je razkrila videz novega pro_cee'da, ki ga bo predstavila na pariškem avtomobilskem salonu. Novinec je prevzel najboljše lastnosti petvratnega in karavanskega cee’da, temu pa dodal še športni videz, ki je predhodnika naredil tako priljubljenega.


Nova kia pro_cee'd je še bolj agresivna in klinasta kot prva generacija tega modela

Ta avto v celoti uteleša čustva in energijo,” je o novincu povedal Peter Schreyer, Kiin vodja oblikovanja, in dodal: “Od prvega trenutka veš, da je to avto, ki ga želiš voziti, ne le imeti. Kia se je podala na oblikovalsko pustolovščino in novi pro_cee’d jo je le pospešil.”

Kot je iz prvih fotografij razvidno novi pro_cee'd stopnjuje dizajn predhodnika v še bolj klinasto in agresivno obliko. Vsekakor si lahko obetamo nov, všečen Kiin dizajn, z zelo dinamičnimi razmerji. Medtem, ko je prednji del usklajen s kombilimuzino in izrazito prepoznaven, je zadek krepko bolj mišičast, a hkrati manj originalen kot predhodnikov. Bolj ali manj edina nenavadna poteza na zunanjosti je konzervativen videz zadnjega odbijača.


Zadnji del kie pro_cee'd je mišičast in visok, a spodnji del odbijača deluje iz neke druge zgodbe

Notranjost je masivna, značilna za Kio, a manj puristična kot je videti pri drugih znamkah. Po fotografijah sodeč bo nova kia pro_cee'd sledila trendom zagona vozila z gumbom, vgradnji električne parkirne zavore, očitno pa bo ponujala tudi samodejni menjalnik.

Aleksander Praper

Galerija