McLaren MP4-12C, prenova

Nedelja, 10 Junij 2012

McLaren očitno ne počiva in čaka na čim daljši interval prenove svojega modela MP4-12C, pač pa so za modelno leto 2013 že uvedli prve spremembe, ki prinašajo več moči, voznega užitka, a hkrati tudi lažjo uporabo ter več možnosti za kupce.


Glavni del prenove je bilo izboljšanje zmogljivosti. Prisilno polnjeni 3,8-litrski V8 v modelu McLaren MP4-12C po dodelavi krmilne elektronike pridela dodatnih 25 KM, oziroma skupno 625 KM. Izboljšali so tudi hitrost in uglajenost delovanja 7-stopenjskega SSG menjalnika ter s tem dosegli boljšo odzivnost in hkrati tudi lažjo vsakodnevno rabo. Najvišja hitrost je izboljšana za 3 km/h, za sekundo boljši pa je tudi pospešek do 300 km/h. Inženirji so za različno doživljanje zvoka v potniški kabini ustvarili tudi poseben zvočni generator, ki omogoča izbiro treh različnih intenzivnosti v vseh treh voznih režimih. Spremembe na podvozju pa prinašajo več užitka pri vožnji na meji stabilnosti.

Oblika samega vozila ostaja nespremenjena, dodelan je le logotip McLaren. Na voljo so nove zunanje barve in platišča ter nov videz usnja s poudarjenimi šivi. Vstop so poenostavili z uvedbo gumba za vstopanje, ki zamenjuje dosedanji senzor dotika. Kupcem so izražanje individualnosti omogočili z novimi opcijami usnja in barv. Cena vozila v Veliki Britaniji znaša 176,000 funtov, kupci dosedanjih modelov pa imajo možnost brezplačne nadgradnje svojega mclarna MP4-12C na specifikacije kot so po prenovi, torej tudi s pridobitvijo dodatnih 25 KM.

Aleksander Praper

Galerija