McLaren P1 - napoved

Torek, 18 September 2012

McLaren Automotive bo na avtomobilskem salonu v Parizu, ob svojem prvem razstavljanju na salonu, razkril predogled bodočega novega superšportnika McLaren P1, ki ga bodo pričeli izdelovati prihodnje leto in bo cenovno ter po zmogljivostih nad sedanjim modelom 12C.


McLarnov predogled bodočega serijskega avtomobila P1 bo prvič na ogled v Parizu že čez nekaj dni.

McLaren P1 bo v Parizu prikazan v obliki študije, ki bo napovedovala bodoči serijski avtomobil, katerega bodo pričeli prodajati čez 12 mesecev. Atraktivna oblika ne skriva karbonske osnove, poleg mišičastih oblin pa pritegne tudi z razgibano obliko luči in visoko nameščenim izpuhom. Pri razvoju je McLaren črpal bogata znanja svojega dirkaškega oddelka, zato napovedujejo le en cilj – McLaren P1 mora biti najboljši avto za voznika tako na cesti kot na dirkališču.


Zadnji del McLarna P1 je bolj agresiven in grob kot prednji. V oči pade predvsem oblika luči.

Ron Dennis, legenda Formule 1 in izvršni predsednik McLaren Automotive, je ob napovedi novega modela razložil: “McLaren P1 bo rezultat 50-letne dediščine cestnih avtomobilov in dirkanja. Pred dvajsetimi leti smo postavili nov mejnik s superšportnikom McLaren F1, naš cilj je, da z novim modelom McLaren P1 takšen mejnik postavimo znova.“


McLaren P1 je oblikovan atraktivno, a skladno in precej oblo. Osnovne obline spominjajo na McLarna F1

Naš cilj ni nujno izdelati najhitrejši avtomobil, v smislu končne hitrosti, ampak avtomobil, ki bo najhitrejši in najbolj ubogljiv serijski cestni avtomobil na dirkališču,“ je komentiral izvršni direktor Antony Sheriff in dodal: „To je za nas bolj pomemben dokaz vsesplošnih zmožnosti superšportnika in bolj pomembna tehnična zahteva. Z modelom McLaren P1 želimo ustvariti najbolj razburljiv, zmogljiv, tehnično napreden in dinamično vozen športni avtomobil kar jih je bilo doslej izdelanih!

Aleksander Praper