Smart forjeremy

Nedelja, 21 April 2013

Smart na avtomobilskem salonu v Šanghaju predstavlja model Smart Forjeremy, ki je nastal v sodelovanju z modnim oblikovalcem Jeremyem Scottom. Tega nenavadnega malčka, ki smo ga predstavili v novembru, so do serijske izvedbe sicer opazno oklestili nenavadnih rešitev, a pustili krilca in kombinacijo kovinskega efekta ter beline.

Serijski smart forjeremy je od atraktivnega koncepta ohranil del krilc na zadku, ki so bile njegov najbolj prepoznaven element. A seveda so za serijski model morali pustiti originalne luči in zaradi tega krilca bistveno zmanjšati. Platišča so 15- ali 17-palčna, v izvedbi Brabus obarvana v belo. Ogrodje varnostne celice, ohišja ogledal in maska so obarvani v aluminijast odtenek, na prtljažna vrata in nosilca vzvratnih ogledal pa so dodali napis “by Jeremy Scott”.

Tudi v notranjosti smarta forjeremy prevladuje bela barva. Sedeža, vratna panela, glava prestavne ročice, volanski obroč in spodnji del armaturne plošče so odeti v posebno belo usnje, sešiti z belimi šivi. Sedeža in vratni oblogi so dekorativno prešiti s klasičnim diamantnim vzorcem, na vrhu armaturne plošče pa je uporabljeno črno usnje s kontrastnimi belimi šivi. Številni elementi so obarvani v enak aluminijast odtenek kot je uporabljen na zunanjosti. Piko na i dodajo predpražniki z belo obrobo in napisom “Jeremy Scott”

Proizvodnja smarta forjeremy se bo pričela že aprila. Izdelovali ga bodo pri smart-Brabus GmbH, na voljo pa bo v treh izvedbah. Kot osnovni, oziroma najcenejši model, bo nastopal električni Smart Forjeremy (55 kW) – za 33.333 €. Le malo dražji bo električni (60 kW) smart forjeremy Brabus – za 34.800 €, najdražji pa  bencinski smart Brabus 1,0 turbo (75 kW) – za 40.600 €. Vse cene so za nemški trg in vsebujejo 19% davek.

Aleksander Praper

Galerija